Waar is een boksbandage goed voor?

Je handen en polsen krijgen veel te verduren tijdens het kickboksen, het is hierdoor belangrijk dat je ze goed beschermd. De boksbandages zorgen ervoor dat je hand- en polsgewrichten op hun plaats blijven tijdens het stoten. Hierdoor voorkom je blessures zodat je fit naar je volgende training kunt!

Welke maat boksbandages heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende maten bandages. De meest voorkomende maten bandages zijn de 280cm, 350cm en de 450cm. De kleinere maten zoals de 280cm is het meest geschikt voor kinderen. Voor volwassenen adviseren wij om minimaal een 350cm bandage te kiezen. Mocht je last hebben van je pols of hand dan raden we je aan om een 450cm te kiezen zodat je je hand extra in kunt wikkelen.

Leeftijd: Lengte:
Tot 10 jaar 200cm
10 tot 13 jaar 250cm
Vanaf 13 jaar 350cm – 450cm

Heb je vaak last van je knokkels of polsen?

Tijdens het kickboksen krijgen je knokkels en polsen veel te verduren. Hierdoor kan het zijn dat je ondanks de boksbandages gevoelige knokkels of polsen hebt in het dagelijks leven. Je kunt dan een extra lange boksbandage kiezen zoals de 450cm of 500cm. Hierdoor heb je meer lengte om je polsen of knokkels in te wikkelen waardoor ze extra beschermd zijn en blessures voorkomt.

Hoe moet ik een boksbandage omdoen ?

Je hebt de boks bandage ontvangen, alleen nu is de vraag: ”Hoe moet ik mijn boksbandage omdoen?”. Er zijn verschillende manieren om een boks bandage aan te brengen. Het heeft vooral te maken wat de persoon zelf fijn vind. De een vindt het fijn om de bandage door de vingers heen te laten wikkelen en de ander vindt het niet fijn. We hebben hier speciaal een video voor opgenomen zodat jullie ons stap voor stap kunnen volgen.